Het initiatief maakt deel uit van het offensief om Italianen weer trots te maken op auto’s uit eigen land. Fiat was al betrokken bij de nationale elf, maar zal vandaag als hoofdsponsor naar voren treden.

"Het feit dat we internationaler zijn, wil niet zeggen dat we minder Italiaans zijn," aldus marketing chef Paolo Gagliardo. "Onze samenwerking met Chrysler mag niet los worden gezien van onze verdere investeringen in ons land en Fabbrica Italia mag niet worden vergeten."

De Italiaanse autofabrikant zal het nationale team tot 2014 sponsoren. Ook Fiat’s dochtermerken, zoals Alfa Romeo en Lancia, zullen zich de komende tijd met de nationale sport gaan bezighouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding