De Nationale Oldtimer dag in Lelystad is een jaarlijks terugkerend evenement. Ieder jaar vinden zo’n vierhonderd historische automobielen de weg naar Lelystad. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en wordt ieder jaar bezocht door zo’n 25 duizend bezoekers. Vaste programma-onderdelen zijn: speciale presentaties van bijzondere en exclusieve automobielen, muziekoptredens, een curiosamarkt en diverse vormen van straattheater.

Aantrekkelijk programmaonderdeel van de Nationale Oldtimer dag is de presentatie van het honderdjarig bestaan van Chevrolet. Op basis van het productiejaar, staat van originaliteit en als vertegenwoordiger van een bijzonder Chevrolet-type zijn er vele opmerkelijke modellen te bewonderen. Enkele van de Chevrolet-oldtimers zijn: Chevrolet Open Tourer 1916, Chevrolet Fleetmaster Sport Coupe 1948, Chevrolet ANWB Panel Truck, Chevrolet Corvette Roadster 1959, Chevrolet Corvette StingRay 1963, Chevrolet Impala Super Sport, Chevrolet El Camino en Chevrolet Camaro 1970.

Het jaar 2011 is voor Chevrolet een belangrijk jaar in de honderdjarige geschiedenis met de introductie van maar liefst zeven nieuwe modellen. Op de Nationale Oldtimer dag toont Chevrolet dan ook de nieuwe Captiva, Aveo en Orlando naast de populaire Spark en Cruze. Ook ontbreken de indrukwekkende Camaro en Corvette uiteraard niet op de stand van Chevrolet.

Ronald Dubbelman: "Inderdaad, 2011 is een gewrichtspunt in onze geschiedenis. We kijken terug op een eeuw van successen voor Chevrolet, de ontwikkeling tot een wereldmerk. Daarnaast is onze blik op de toekomst gericht, met een voortdurende vernieuwing van ons modelprogramma. Met als voorlopig hoogtepunt de Volt, de volwaardige elektrische auto van Chevrolet die eind dit jaar op de markt komt. Maar eerst gaan we op 19 juni genieten van alle mooie auto’s op de Nationale Oldtimerdag."

De Nationale Oldtimerdag vindt plaats in het centrum van Lelystad aan de Zuigerplasdreef en is van 09.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding