Van dat model werden er vorig jaar in de VS 82 duizend verkocht, ruim meer dan de 74 duizend Mustangs van Ford, die meer dan twintig jaar de ranglijst in deze categorie sportauto’s heeft aangevoerd. De afstand wordt bovendien steeds groter want in de eerste maanden van dit jaar verkocht Chevrolet 33 procent meer Camaro’s dan de Mustangs van concurrent Ford.

Voor Chevrolet en dus moederbedrijf General Motors komen de Transformers dan ook als een geschenk uit de hemel, geeft marketingbaas Rich Scheidt toe: ‘’De Transformers franchise heeft er toe bijgedragen dat de Camaro – en Chevrolet daarmee gelijk op – een hele nieuwe generatie fans heeft gekregen.” Dankzij de films en alles wat daarom heen wordt verkocht, is de Camaro nu de meest verkochte sportwagen in de VS zelf en één van de bekendste auto’s ter wereld, althans volgens GM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding