De ZR1 beschikt over de krachtigste seriemotor van General Motors, de supercharged LS9 small block V8, die 647 pk (462 kW) levert en 819 Nm. De LS9-krachtbron wordt met de hand geproduceerd in GM’s Performance Build Center in Amerika. Dit jaar introduceert Chevrolet Nederland zeven nieuwe modellen, waarbij de Corvette en later dit jaar de Camaro weer deel uitmaken van het leveringsprogramma van Chevrolet Nederland. "Ik ben blij dat wij de vele honderdduizenden bezoekers van Bavaria City Racing kunnen laten kennismaken met de supersnelle Corvette ZR1", aldus directeur Dubbelman van Chevrolet Nederland. Pietersen US Cars uit Rotterdam zal voor de tweede keer als sponsor aanwezig zijn.
Tot de Chevrolet-modelreeks behoren tegenwoordig de Spark stadsauto, de kleine Aveo, de compacte vierdeurs Cruze, de Captiva suv en de legendarische Corvette sportwagen. In 2011 lanceert Chevrolet zeven nieuwe auto’s: de volledig nieuwe Orlando gezinsauto, de nieuwe Captiva suv, de Corvette Grand Sport Coupé, de volledig nieuwe vijfdeurs en vierdeurs Aveo, de vijfdeurs Cruze, de Camaro coupé en convertible en de elektrische Volt. Chevrolet’s grootste markten in Europe zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding