Jeep nieuwe kampioen reclame: 5.678 euro per auto

Tot voor kort was Lexus altijd de gedoodverfde nummer één in de statistieken van de reclamebestedingen. Maar die (twijfelachtige) positie moet nu worden afgestaan aan Jeep.

Een en ander blijkt uit de analyse van Nielsen Media en Aumacon over het eerste halfjaar van 2011. De campagne rondom de kleine hybrideversie CT 200h slaat aan en weet met name veel leaserijders tot de overstap naar een Lexus te bewegen. Door dit verkoopsucces is Lexus niet langer meer het merk met de hoogste reclame-uitgaven per verkocht exemplaar. Die twijfelachtige eer valt nu te beurt aan Jeep dat voor 249 auto’s zo’n 1,4 miljoen reclame-euro’s inzette, ofwel 5.678 euro per verkocht exemplaar.

Het gemiddelde over de hele markt was in het eerste halfjaar overigens slechts 525 euro per verkochte auto. Geen spectaculair bedrag aangezien de uitgaven per auto de afgelopen drie jaar steeds boven de 600 euro lagen.

Meer hierover in Automobiel Management 13 van 12 augustus.

Jeep nieuwe kampioen reclame: 5.678 euro per auto - Automobielmanagement.nl

Jeep nieuwe kampioen reclame: 5.678 euro per auto

Tot voor kort was Lexus altijd de gedoodverfde nummer één in de statistieken van de reclamebestedingen. Maar die (twijfelachtige) positie moet nu worden afgestaan aan Jeep.

Een en ander blijkt uit de analyse van Nielsen Media en Aumacon over het eerste halfjaar van 2011. De campagne rondom de kleine hybrideversie CT 200h slaat aan en weet met name veel leaserijders tot de overstap naar een Lexus te bewegen. Door dit verkoopsucces is Lexus niet langer meer het merk met de hoogste reclame-uitgaven per verkocht exemplaar. Die twijfelachtige eer valt nu te beurt aan Jeep dat voor 249 auto’s zo’n 1,4 miljoen reclame-euro’s inzette, ofwel 5.678 euro per verkocht exemplaar.

Het gemiddelde over de hele markt was in het eerste halfjaar overigens slechts 525 euro per verkochte auto. Geen spectaculair bedrag aangezien de uitgaven per auto de afgelopen drie jaar steeds boven de 600 euro lagen.

Meer hierover in Automobiel Management 13 van 12 augustus.