Een maand geleden lieten de Tsjechen weten tijdens de Bonneville Speed Week met een Octavia een nieuw record te willen vestigen en zij hebben woord gehouden: een top van maar liefst 323 km/u is daarvan het overtuigende bewijs! De 323 km/u is precies voldoende voor Skoda om zich te kunnen voegen bij de ‘200 miles per hour club’.

Aan de speciaal geprepareerde Octavia RS is maandenlang gesleuteld om de auto geschikt te maken voor de recordpoging. De gezinswagen werd verlaagd, voorzien van een ander subframe, een grotere turbo en daarnaast werden er tal van veiligheidsmaatregelen getroffen. Skoda heeft de smaak nu goed te pakken en zal de komende maanden nog even doorracen met de geprepareerde Octavia. Doel is nu om het absolute record voor productieauto’s met een 2,0 liter motor te gaan breken. Dat staat op 346 km/u. Maar ook als dit record niet sneuvelt, heeft Skoda laten zien dat je een Octavia nooit moet uitlachen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding