Volgens Müller is de Formule 1 vanwege de hoge kosten niet interessant voor Porsche. "Het is gewoon te duur", aldus de Porsche-chef. "We krijgen er niet genoeg voor terug."

Ferrari-president Luca di Montezemolo zei onlangs dat de Formule 1 gebaat zou zijn bij een comeback van Porsche. Volgens de Italiaan zou de koningsklasse van de autosport daarmee aan prestige winnen. "We zijn niet bang voor concurrentie, dat is alleen maar goed", aldus Montezemolo.

Porsche was in de jaren tachtig het meest succesvol in de Formule 1. Het leverde toen motoren aan McLaren. Het leverde in 1984, 1985 en 1986 de wereldtitel op. Porsche doet vanaf 2014 wel weer mee als fabrieksteam aan de 24 uur van Le Mans. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding