Om 9.00 uur begon de Citroën DS5 vanuit Amersfoort aan zijn eerste rit door Nederland. Twitterend Nederland bepaalde waar chauffeuse Froukje de Both en haar co-piloot Raoul Heertje naartoe reden. Duizenden followers op Facebook en Twitter deden hun uiterste best om de auto hun kant op te sturen. De hashtag #DS5race groeide op Twitter uit tot de nr.1 ‘trending topic’ in Nederland. Bart van Dishoeck (@DJBart1) won de race. Hij mag een jaar lang gratis rijden in de Citroën DS5.

De vooraf gecreëerde buzz rondom de Citroën DS5 Twitterrace bereikte miljoenen mensen. Door het unieke karakter van de race schreef ook internationale pers erover, aldus Citroën. 

De twitteraars produceerden samen duizenden tweets waarmee de hashtag #DS5race op Twitter in korte tijd uitgroeide tot nr.1 trending topic in Nederland. De Citroën DS5 Twitterrace was de hele dag te volgen via Twitter (hashtag #DS5race) en op Facebook. Radio 538 bracht die dag regelmatig verslag uit maakte ook de winnaar bekend.

Dat ‘s werelds eerste Twitterrace niet alleen online een succes was, bleek wel uit de tussenstop die Froukje en Raoul ‘s ochtends maakten in Urk. Lokale pers wachtte de DS5 op en Urkers liepen massaal uit om een kijkje te nemen. Ook reden die dag enkele auto’s achter de DS5 aan, om daarmee hun overwinningskans te vergroten. De race voerde o.a. langs Lelystad, Urk, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Hilversum en Laren. Om 17.00 uur stopte de DS5 uiteindelijk op de Insingerstraat in Soest. Bart van Dishoeck (@DJBart1) wist ter plekke als eerste de geheime tweet van Froukje en Raoul bovenaan de timeline van @Citroennl te krijgen: "De DS5 is van mij #DS5 race". Hij is daarmee de winnaar en mag een jaar lang gratis in dit splinternieuwe model rijden. 

      

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding