Zij hadden wel  de mogelijkheid hun stem te laten horen om te bepalen aan welk goed doel VWE de vier mille ter beschikking moest stellen. Na een digitale stemronde kwam KWF Kankerbestrijding met 72 procent van de stemmen als winnaar uit de bus. Onlangs overhandigde directeur Michel Corveleijn de cheque aan Joke Groot, secretaris van KWF regio Heerhugowaard.

KWF Kankerbestrijding zet zich in op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Van de opbrengsten wordt om en nabij tachtig procent van de beschikbare middelen aangewend voor wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleidingen. Circa twintig procent wordt aangewend voor voorlichting en patiëntenbegeleiding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding