Volkswagen en reclamebureau Deutsch in Los Angeles hebben met The Bark Side een teaser voor de grote commercial (60 seconden) tijdens de  Super Bowl op YouTube gezet en uitgezonden via de televisie. In het filmpje zijn twaalf honden te zien die uit een groep van veertig zijn geselecteerd vanwege hun gelijkenis met karakters uit Star Wars, zo beweert tenminste Tim Mahoney. Hij is de product- en marketingbaas van Volkswagen of America.

Volgens reclamebaas Hunter van bureau Deutsch geeft The Bark Side net genoeg informatie om  nieuwsgierig te worden wat naar wat er komt. Het filmpje is gemaakt door Keith Schofield van Caviar Content. De honden zijn in groepsverband en apart blaffend gefilmd. Voor de uiteindelijk film heeft men en mix gemaakt van op de set opgenomen blafgeluiden, aangevuld met ‘whoofs and howls’ om het muziekstuk compleet te maken. Het uiteindelijke resultaat is een mix van echt opgenomen blafgeluiden en digitaal bewerkte geluiden.  Het was daarbij een probleem de digitaal bewerkte geluiden perfect te laten passen bij de verschillende rassen honden.  "Je kunt geen labradorgeluid in een chihuahua monteren",  aldus filmmaker Elmassian.  Het samenbrengen van alle stukken film en geluid was een delicate zaak. Al met al was de teaser een belangrijke les in terughoudendheid en in hoe belangrijk dat is voor het komische effect.

The Bark Side zou in de eerste 24 uur tijd na vrijgeven 1,6 miljoen keer zijn bekeken, zegt Volkswagen. Het filmpje The Force scoorde destijds 1,1 miljoen hits. Maar wat Volkswagen nu gaat laten zien in de VW Beetle-commercial tijdens the Super Bowl op 5 februari, is onbekend. Of er Star Wars-karakters in gaan optreden, is de vraag. "De teaser zou niet goed zijn als hij niets verraadt van wat er komt. Maar neem niets aan", aldus Mahoney in het Amerikaanse vakblad Automotive News.

Overigens: een Nederlandse versie van The Force (met de jeugdige Darth Vader en de Volkswagen Passat) wordt momenteel verkort uitgezonden op de Nederlandse televisie. Er is een Nederlands kenteken ingemonteerd. Ook start in de Nederlandse versie de motor niet maar gaan de lichten aan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding