Eastnor Castle ligt in Ledbury in Herefordshire county, een ongerepte stuk Engels platteland dat ook nu nog een belangrijke rol speelt bij de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Land Rover. Daarnaast is Eastnor Castle een van de primaire locaties van Land Rover Experience, waar op professionele wijze de kennis van het terreinrijden wordt bijgebracht aan Land Rover-rijders en andere belangstellenden.

In 1961 liet Land Rover het oog vallen op het ruim tweeduizend hectare grote landgoed om de off-road-capaciteiten van de modellen te evalueren. Een halve eeuw later is deze traditie nog steeds springlevend, waarbij Eastnor Castle centraal staat bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van Land Rover’s uitstekende offroad-prestaties. De traditie om alle Land Rover modellen te testen op Eastnor Castle wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. De Range Rover Evoque is het meest recente productiemodel dat hier zijn off-road-eindexamen aflegde.

Verder is Eastnor sinds 1989 in gebruik als een van de dertig locaties voor de Land Rover Experience, waar onder meer nooddiensten, ontdekkingsreizigers, humanitaire hulpdiensten als het Britse Rode Kruis, en ook het publiek de fijne kneepjes van terreinrijden kunnen leren. Er komen elk jaar 5,5 duizend cursisten. www.landroverexperience.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding