Om de mijlpaal te vieren en om de ‘toonaangevende functionaliteit, veelzijdigheid en allround capaciteiten’ van de Discovery 4 te demonstreren, vertrekt de miljoenste auto voor een Journey of Discovery van Birmingham naar Beijing in China – een van Land Rover’s meest succesvolle en snelst groeiende afzetgebieden. De vijftig dagen durende en dertienduizend kilometer lange expeditie zal worden uitgevoerd door drie Discovery’s 4, die daarbij door meer dan twaalf landen in Europa en Centraal-Azië zullen reizen. De finish op 23 april valt samen met de start van de Beijing International Automotive Exhibition 2012. De expeditie naar Beijing biedt Land Rover een ideale gelegenheid om het meest ambitieuze project voor fondsenwerving tot nu toe te introduceren: het bij elkaar brengen van een miljoen pond voor het Internationale Rode Kruis, een van de humanitaire partners van Land Rover. Het geld zal worden gebruikt voor een waterzuiveringsproject in Oeganda.

De productie van de miljoenste Land Rover Discovery op 29 februari 2012 vond plaats 23 jaar na de introductie van het originele model. Sinds de Discovery in 1989 op de markt kwam als derde model tussen de Range Rover en de Defender heeft hij zijn eigen marktsegment gecreëerd en is hij een internationaal succes geworden. Van de Discovery is vorig jaar een recordaantal van 45 duizend stuks verkocht in 170 landen. Van de Discovery werd 83 procent van de productie geëxporteerd naar buiten Engeland.

Het succes van de Discovery heeft bijgedragen aan een positieve impuls voor de Land Rover-fabriek in Solihull. Op deze locatie werken op dit moment bijna zesduizend mensen, na een uitgebreide wervingscampagne die zes maanden geleden is gestart, waarbij het aantal medewerkers met twintig procent werd uitgebreid.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding