Het gaat in dit geval om zeven projecten waarmee het merk op dit moment in een (voor)ontwikkelingsstadium verkeert. Tijdens de vooravond van de presentatie van de jaarcijfers begin deze maand  onthulde Audi de R18 e-tron quattro raceauto, waarmee in juni een poging zal worden gedaan opnieuw de winst te pakken in de 24-uursrace van Le Mans. Ditmaal voor het eerst in de geschiedenis van de beroemde langeafstandsrace met hybride aandrijving.

In de nieuwe Le Mans sportwagen combineert Audi de 510 pk sterke V6 TDI met hybride technologie en quattro vierwielaandrijving voor een nieuwe vorm van aandrijving die ook zal worden toegepast in toekomstige e-tron quattro productiemodellen. In de nieuwe R18 wordt de remenergie van de voorremmen omgezet in elektriciteit. Vervolgens wordt een vliegwielaccumulator gevoed met die energie, die tijdens het accelereren wordt teruggevoerd naar de voorwielen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding