Mercedes Citan knipoogt vanuit Arjeplog

Mercedes-Benz doet veel moeite om zijn nieuwe bestelauto Citan als een volwaardig lid van de familie te positioneren. Zo verspreidt het zelf bijgaande ‘spionagefoto’ van de Citan in camouflagepak, gemaakt tijdens testwerkzaamheden in Arjeplog, in het Noordpoolgebied.

Ook een Mercedes-Benz die gebaseerd is op een Renault Kangoo moet het strenge testregime van Das Haus ondergaan om aanspraak te kunnen maken op de glanzende ster op de neus. Bijgaand beeld levert daarvoor het bewijs. Mercedes heeft net als veel andere autofabrikanten een testcentrum in het hoge, barre noorden, waar het hermetisch afgesloten van de buitenwereld in alle rust aan de bedrijfszekerheid van nieuwe modellen kan werken. Bij temperaturen van veertig graden onder nul wordt bekeken of de auto gemakkelijk wil starten, het ventilatiesysteem de voorruit snel genoeg schoon blaast en of er geen knalhard geworden kunststoffen onderdelen breken, scheuren of verpulveren. Zelfs krakende geluiden bij extreme kou worden niet geaccepteerd en Arjeplog is de beste plek om dat te testen. Hetzelfde geldt voor de gedragingen van het onderstel, de motor en het esp-systeem, dat volgens de voorlopige Duitse persinformatie standaard zal worden geleverd op de auto.

Gedurende twee dagen nam de hoogste baas van Mercedes-Benz Vans, Volker Morhinweg, deel aan de beproevingen. Hij zegt hierover: "Ik ben bijzonder gelukkig met de veranderingen die aan het interieur zijn doorgevoerd, zowel wat betreft de verwarming en ventilatie als de materiaalkeuze. De Citan is nu een bona fide Mercedes-Benz."

Het is overbodig te melden dat de Citan voor alle tests is geslaagd. Maar goed ook, want al op 16 april, aan de vooravond van de BedrijfsautoRAI 2012, wordt hij in volle glorie aan de pers getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes Citan knipoogt vanuit Arjeplog - Automobielmanagement.nl

Mercedes Citan knipoogt vanuit Arjeplog

Mercedes-Benz doet veel moeite om zijn nieuwe bestelauto Citan als een volwaardig lid van de familie te positioneren. Zo verspreidt het zelf bijgaande ‘spionagefoto’ van de Citan in camouflagepak, gemaakt tijdens testwerkzaamheden in Arjeplog, in het Noordpoolgebied.

Ook een Mercedes-Benz die gebaseerd is op een Renault Kangoo moet het strenge testregime van Das Haus ondergaan om aanspraak te kunnen maken op de glanzende ster op de neus. Bijgaand beeld levert daarvoor het bewijs. Mercedes heeft net als veel andere autofabrikanten een testcentrum in het hoge, barre noorden, waar het hermetisch afgesloten van de buitenwereld in alle rust aan de bedrijfszekerheid van nieuwe modellen kan werken. Bij temperaturen van veertig graden onder nul wordt bekeken of de auto gemakkelijk wil starten, het ventilatiesysteem de voorruit snel genoeg schoon blaast en of er geen knalhard geworden kunststoffen onderdelen breken, scheuren of verpulveren. Zelfs krakende geluiden bij extreme kou worden niet geaccepteerd en Arjeplog is de beste plek om dat te testen. Hetzelfde geldt voor de gedragingen van het onderstel, de motor en het esp-systeem, dat volgens de voorlopige Duitse persinformatie standaard zal worden geleverd op de auto.

Gedurende twee dagen nam de hoogste baas van Mercedes-Benz Vans, Volker Morhinweg, deel aan de beproevingen. Hij zegt hierover: "Ik ben bijzonder gelukkig met de veranderingen die aan het interieur zijn doorgevoerd, zowel wat betreft de verwarming en ventilatie als de materiaalkeuze. De Citan is nu een bona fide Mercedes-Benz."

Het is overbodig te melden dat de Citan voor alle tests is geslaagd. Maar goed ook, want al op 16 april, aan de vooravond van de BedrijfsautoRAI 2012, wordt hij in volle glorie aan de pers getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding