De online-verkiezing vond plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame’ in het Louwman Museum in Den Haag. Ter ere van die tentoonstelling kon via www.blijdatikrij125.nl gestemd worden op de leukste autoreclame aller tijden. De oer-Hollandse Fiat Panda commercial (die overigens volledig in Florida werd opgenomen) uit 1983 blijkt met ruim eenderde van de stemmen de favoriet, vóór Citroën-verkoper Dennis van de Ven – alias Jeroen van Koningsbrugge – in de reclame ‘Vakantiefile’ uit 2004. Andere genomineerden waren onder meer de ‘Springende Dwergen’ van Mazda en een controversiële Australische commercial van Hyundai. Bekijk onderstaand het filmpje uit 1983.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding