De gesprekken volgen op een email van topvrouw Sheryl Sandberg van Facebook aan ceo Dan Akerson van GM zelf ‘om nog eens over het besluit na te denken’. Ook bij andere ontmoetingen heeft Facebook geprobeerd GM, de op twee na grootste adverteerder in de VS, weer binnen boord te halen. De autobouwer besteedde vorig jaar tien miljoen dollar aan Facebook-reclame – een niet zo groot bedrag maar voor Facebook is de voorbeeld-functie van een toonaangevend bedrijf als GM dan ook veel belangrijker.

Partijen rond het overleg benadrukken dat het op dit moment om niet meer dan aftastende gesprekken gaat en dat GM zeker niet van vandaag op morgen weer gaat adverteren op het social-media netwerk. Beide partijen onthouden zich tot nu toe van officieel commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding