De Haas heeft weloverwogen gekozen voor Renault Fluence ZE, zegt hij. "Ik volg de ontwikkelingen in elektrisch rijden op de voet. Als je gaat rekenen met de subsidies, de energiekosten en de vaste lasten is het eigenlijk niet meer dan logisch om een elektrische auto aan te schaffen. De Fluence stoot zelf geen CO2 uit dus hoef ik geen bijtelling te betalen zonder een kilometeradministratie bij te hoeven houden." De Haas zegt de Fluence een comfortabele auto te vinden, soepel en geruisloos. En de honderd kilometer woon-werkverkeer zou de auto ‘op z’n sloffen’ doen. De Renault Fluence ZE is een vierdeurs sedan voor zakelijk en particulier gebruik. De elektromotor heeft een vermogen van 90 pk (70 kW) en een hoog koppel van 226 Nm. Het gemiddelde bereik van de Fluence ZE is 185 kilometer, claimt Renault. De lithium-ion-batterij heeft zes tot acht uur nodig om weer op te laden als-ie volledig leeg is.