Wie een 2012- of 2013 model Chevrolet koopt, van de modellen waar de dealers momenteel vanaf willen, kan die binnen zestig dagen terugbrengen en zijn geld terug krijgen als de auto niet bevalt. Voorwaarde is dat er minder dan vierduizend mijl, zeg 6,5 duizend kilometer, mee gereden is en dat de auto geen schade heeft opgelopen. GM komt met die actie om te vermijden dat het in het traditionele Amerikaanse uitverkoopseizoen weer met grote kortingen moet gaan strooien. Juist doordat de Amerikaanse autofabrikanten er de laatste tijd in slagen het ‘kortings-spook’ buiten de deur te houden, maken ze in ieder geval in de VS nog flink winst.

Ook Chrysler houdt zich zo ver mogelijk van kortingen. Deze Amerikaanse dochter van Fiat werkt momenteel vooral met ‘koop nu, betaal later’ aanbiedingen. GM voerde drie jaar geleden al een soortgelijke actie maar daar was toen een extra voorwaarde aan verbonden: je kon de auto alleen terugbrengen en je geld terug krijgen als je binnen een jaar na aankoop in de WW terecht kwam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding