Feyenoord en de Rotterdamse Opel-dealer Eef en Huub gingen per 1 januari 2010 een hernieuwde samenwerking aan, toen al ondersteund door Opel Nederland. Dankzij de positieve ervaringen van deze drie-eenheid en de inzet van genoemde Opel-dealer heeft Opel Nederland besloten het partnership met Feyenoord geheel over te nemen en verder uit te bouwen. Eef & Huub blijft overigens leverancier van de auto’s voor Feyenoord, in nauwe samenwerking met Opel Leasing. Met deze verlengde samenwerking kunnen selectie en staf en een groot aantal medewerkers van Feyenoord dus nog jaren in hun vertrouwde Opel blijven rijden.

De trainers Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel zijn de eersten bij Feyenoord die de succesvolle en revolutionaire elektrische auto van Opel gaan rijden. Zij nemen binnenkort de sleutels van hun nieuwe Opel Ampera in ontvangst. Zij kunnen hun Ampera dan ook opladen bij De Kuip, waar sinds april van dit jaar twee oplaadpunten van stadionpartner Eneco staan.

Met enige tussenpozen is Opel al meer dan twintig jaar partner van Feyenoord. Tussen 1984 en 1989 was het bedrijf zelfs als shirtsponsor aan de club verbonden. Voetballiefhebber en Opel-directeur Karl Howkins: "Feyenoord is een vooraanstaande, eerlijke en ambitieuze club die uitstekend aansluit bij de merkwaarden van Opel. Wij zijn ervan overtuigd dat deze hernieuwde, langdurige verbintenis met Feyenoord een positieve impuls zal geven aan de uitstraling van Opel in Nederland. Ik hoop en verwacht dat we elkaar kunnen versterken en beiden een mooie groei kunnen realiseren op korte en middellange termijn."

Opel Nederland wordt één van de acht grote partners van Feyenoord, naast ASR, Puma, Amstel, HDI Gerling, Port of Rotterdam, AD en de VriendenLoterij. Commercieel directeur Koevermans liet na afloop van de ondertekening weten zeer blij te zijn met de hernieuwde overeenkomst met Opel. "Het is een heel mooi signaal dat deze partij zich opnieuw aan ons verbindt voor een termijn van maar liefst zes jaar".

Opel Nederland vormt met deze verbintenis geen uitzondering binnen de Europese Opel-organisatie. Onlangs sloot Opel Duitsland vergelijkbare partnerships af met de Duitse Bundesliga-clubs Fortuna Düsseldorf, Bayer 04 Leverkusen, SC Freiburg en FSV Mainz 05. Afgelopen donderdag kwam daar een vijfde club bij, te weten de Duitse landskampioen en Champions League deelnemer Borussia Dortmund.