De plannen voor de viering van het merkjubileum werden bekendgemaakt tijdens de Quail en het Concorso Italiano, twee evenementen voor vintage cars in het Amerikaanse Monterey. Daar kon het publiek bovendien voor het eerst live kennismaken met de Urus (concept suv) en de Sesto Elemento (studiemodel). Bij deze gelegenheid onthulde Stephan Winkelmann, de ceo van Lamborghini, ook een jubileumlogo.

De Lamborghini 50 Anniversary Tour is het hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten. De tour plaats in mei 2013, in de week dat het precies vijftig jaar geleden is dat Lamborghini werd opgericht en de eerste steen voor de fabriek in Sant’Agata Bolognese werd gelegd. Van 7 tot 13 mei komen Lamborghini-eigenaren en dealers vanuit de hele wereld aan de start met honderden Lamborghini’s. De totale lengte van de rally is twaalfhonderd kilometer. Daarbij worden onder meer Milaan, de badplaats Forte dei Marmi, Rome, Orvieto en Bologna aangedaan. Op zaterdag 11 mei worden de festiviteiten afgesloten met een grote optocht naar de fabriek in Sant’Agata Bolognese.

Ter gelegenheid van het naderende jubileum heeft Lamborghini gelanceerd. Hier vinden eigenaren en liefhebbers het laatste nieuws over de festiviteiten en natuurlijk de Anniversary Tour. Lamborghini zegt tien procent van de sponsorinkomsten te zullen doneren aan de wederopbouw van de regio Emilia Romagna, waar Lamborghini is gevestigd. De regio werd in afgelopen mei getroffen door een zeer zware aardbeving.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding