Het merk verklaart: "De beslissing om ons terug te trekken uit het WRC is onderdeel van een herbezinning van de zakelijke activiteiten in Europa in het licht van de huidige economische omstandigheden".

"Dit was geen gemakkelijke beslissing want Ford kan terugblikken op een lange en succesrijke geschiedenis binnen de WRC-kompetitie. We oordeelden evenwel dat het beter was voor het merk om onze WRC-betrokkenheid te reduceren." aldus Roelant de Waard, vice-president Marketing, Sales and Service van Ford Europe.

M-Sport, sinds lang de rallypartner van het merk, wil met de Fiesta doorgaan in het WRC. Ford bekijkt momenteel of het M-Sport zal blijven voorzien van wagens en technische ondersteuning, ook voor wat de recent aangekondigde Fiesta R5 (WRC-2 Serie) en Fiesta R2 ( als opstap in nationale en regionale programma’s) betreft.

Eerder kondigde Mini ook al aan te zullen stoppen met deelname aan het WRC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding