Als onderdeel van het grootschalige Tyre Donation Program doneert Hankook nu dertienhonderd winterbanden aan drie organisaties in Hongarije: de Nationale Ambulance Service, de Nationale Rampenbestrijding en het Hongaarse Rode Kruis. Het is ter ondersteuning van ‘hun onschatbare diensten voor de gemeenschap’, zegt de bandenfabrikant.

In 2012 startte Hankook een overkoepelende strategie voor maatschappelijke verantwoord ondernemen (mvo) in Hongarije, waar de Europese productielocaties van het bedrijf zijn gevestigd. Het Hankook Value Creation Program is gebaseerd op drie pijlers: milieu, gezondheid & onderwijs en sociale campagnevoering. Het programma heeft als doel de betrokkenheid van Hankook bij het milieu en bij sociale kwesties duidelijk te maken. Het moet ook de positie van Hankook als verantwoordelijke onderneming met burgerzin en lid van de gemeenschap in Hongarije versterken.

Jin-Wook Choi, coo voor Europa: "De idee achter het Tyre Donation Program is het helpen van hen die ons helpen." Bij het bepalen van de begunstigden van het programma heeft Hankook gezocht naar nonprofit-organisaties die landelijk opereren en de samenleving dienen door het uitvoeren van taken zoals het redden van levens, noodhulpdiensten, en noodtransport. Op basis van deze criteria heeft Hankook ervoor gekozen om in 2012 winterbanden te doneren aan de Hongaarse Nationale Ambulance Service, De Nationale Rampenbestrijding en het Hongaarse Rode Kruis.

Hankook Tire (Korea) is een van ’s werelds grootste bandenfabrikanten en heeft sinds 2007 een Europese productiefaciliteit in Rácalmás (Hongarije). Tweeduizend werknemers produceren 34 duizend banden per dag, op jaarbasis dus ruim twaalf miljoen banden. Het Europese hoofdkantoor van Hankook is gevestigd in Neu-Isenburg nabij Frankfurt. De fabrikant heeft verder Europese vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland (Benelux), Hongarije, Rusland, Turkije, Zweden en Polen.   www.hankooktire.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding