Ferrari is sinds 2009 lid van Facebook en heeft na het aanmaken van de pagina een enorme groei kunnen zien van het aantal fans. De Ferrari-pagina werd een van de grootste social media realities ter wereld. De aantallen zijn in de afgelopen twaalf maanden gegroeid met bijna vier miljoen nieuwe volgers en laten interessante trends zien in het gebruik van deze media, met name in de opkomende markten en bij jongeren. 55 procent van alle volgers is jonger dan 24 jaar.

Ferrari’s meeste fans komen uit de traditionele markten, waaronder de VS, Frankrijk, Spanje en Italië. Maar de interesse is ook opvallend groot in andere, nieuwe markten voor Ferrari, zoals India, dat al kan rekenen op bijna één miljoen fans. De cartoon kan worden bekeken op www.facebook.com/Ferrari

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding