McCurry heeft in het verleden verschillende prijzen gewonnen voor zijn fotografie in oorlogsgebieden zoals Afghanistan, Iran, Irak, Beiroet en Cambodja. Hij heeft 11 vrouwen gefotografeerd in Rio de Janeiro. "Geen naakte vrouwen of zelfs vrouwen met uitdagende kleding", aldus Pirelli. "Met de foto’s heeft McCurry het doel om vrouwen te karakteriseren die sensueel zijn zonder naakt te zijn."

Alle vrouwen zijn betrokken bij liefdadigheidsinstellingen en humanitaire projecten. Van Petra Nemcova, wiens Happy Hearts Fund jonge slachtoffers van natuurrampen helpt tot Isabeli Fontana die ondersteuning biedt aan amfAR (American Foundation for AIDS Research). En Adriana Lima (zwanger), die werkt voor het Caminhos da Luz weeshuis in Salvador de Bahia in Brazilië. Ook is er Sonia Braga met haar Hispanic Foundation voor kunst, en Hana Ben Abdesselem wiens organisatie opkomt voor de mensenrechten in Tunesië.

De kalender omvat meer dan 12 foto’s, allen te zien in bijgevoegde fotogalerij. Een klik op de foto geeft een groot formaat.  Onderstaand een filmpje van de ondermeer de fotoshoot. Pirelli kalenders waarin wél schaars geklede vrouwen te vinden zijn? Klik HIER.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding