Michel Mulder beleefde dit jaar zijn debuut op de WK Sprint en versloeg meteen alle concurrenten over de wedstrijd die gaat over twee keer twee afstanden (2 x 500 m en 2 x 1.000 m). Hein Otterspeer won de 1.000 meter, behaalde een nieuw persoonlijk record maar eindigde uiteindelijk op de derde plaats in het wereldkampioenschap. De coach van beslist.nl is Gerard van Velde, die in 2002 in Salt Lake City de Olympisch titel op de 1.000 meter veroverde.

Intiatiefnemer van de succesvolle sprintploeg is iSkate, een organisatie die ruim baan biedt aan de ontwikkeling van Nederlands schaatsers. Jong talent wordt hiermee de kans geboden uit te groeien tot de absolute wereldtop. Het schaatsteam bestaat naast kersverse wereldkampioen Michel Mulder en Hein Otterspeer verder uit Olympisch kampioen Mark Tuitert (die geblesseerd raakte), Jacques de Koning, Sjoerd de Vries en Jesper Hospes. Alle schaatsers en coach Gerard van Velde rijden Honda.

Honda hanteert de slogan ‘The Power of Dreams’ en ondersteunt topsporters die hun sportieve dromen willen verwezenlijken. Leo Jegen, public relations manager van Honda Nederland: "We zijn in oktober 2012 als sponsor een samenwerking met dit team aangegaan omdat wij graag bijdragen aan de ontwikkeling van jonge talenten die hun dromen willen waarmaken."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding