Het merk Alpine wordt na 35 jaar afwezigheid weer nieuw leven in geblazen door zijn deelname aan de lange afstandsraces zodat het in 2016 weer volop glimmend de marktintroductie kan doen van de eerste auto ontwikkeld door de ‘Société des Automobiles Alpine-Caterham’. Het team bestaat uit Nelson Panciatici (24) en Pierre Ragues (29) – die ook alle races van de ELMS gaan rijden  – zullen worden bijgestaan door Tristan Gommendy op het circuit van Sarthe.  De Alpine n°36 zal zijn eerste meters gaan rijden op 26 en 27 maart op het circuit Paul Ricard van Castellet tijdens de testritten voor ELMS.

Iets minder dan 35 jaar geleden reed de Alpine-Renault A442B, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1978, over de Champs-Elysées onder luid applaus van een publiek dat vol bewondering was voor de prestaties van Jean-Pierre Jaussaud en Didier Pironi. Nog steeds kan het Parijse publiek de A442B bewonderen, want deze auto is één van de favorieten bij de No Limit!-expositie in het Atelier Renault die nog bezocht kan worden tot 7 april.  Dit is dan ook de plaats bij uitstek voor de onthulling van de Alpine 36 die tijdens het volgende lange afstand raceseizoen wordt ingezet. In november vorig jaar is aangekondigd dat er nieuw leven geblazen zou worden in het merk Alpine.