Alpine nr. 36 voor Le Mans in Atelier Renault

Na de aankondiging op 8 maart dat Renault weer met een Alpine gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans en aan de Le Mans Series, is vandaag door het Signatech-Alpine team het prototype geïntroduceerd in het Atelier Renault in Parijs. Het prototype gaat gedurende het raceseizoen van 2013 nummer 36 dragen.

Het merk Alpine wordt na 35 jaar afwezigheid weer nieuw leven in geblazen door zijn deelname aan de lange afstandsraces zodat het in 2016 weer volop glimmend de marktintroductie kan doen van de eerste auto ontwikkeld door de ‘Société des Automobiles Alpine-Caterham’. Het team bestaat uit Nelson Panciatici (24) en Pierre Ragues (29) – die ook alle races van de ELMS gaan rijden  – zullen worden bijgestaan door Tristan Gommendy op het circuit van Sarthe.  De Alpine n°36 zal zijn eerste meters gaan rijden op 26 en 27 maart op het circuit Paul Ricard van Castellet tijdens de testritten voor ELMS.

Iets minder dan 35 jaar geleden reed de Alpine-Renault A442B, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1978, over de Champs-Elysées onder luid applaus van een publiek dat vol bewondering was voor de prestaties van Jean-Pierre Jaussaud en Didier Pironi. Nog steeds kan het Parijse publiek de A442B bewonderen, want deze auto is één van de favorieten bij de No Limit!-expositie in het Atelier Renault die nog bezocht kan worden tot 7 april.  Dit is dan ook de plaats bij uitstek voor de onthulling van de Alpine 36 die tijdens het volgende lange afstand raceseizoen wordt ingezet. In november vorig jaar is aangekondigd dat er nieuw leven geblazen zou worden in het merk Alpine.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alpine nr. 36 voor Le Mans in Atelier Renault - Automobielmanagement.nl

Alpine nr. 36 voor Le Mans in Atelier Renault

Na de aankondiging op 8 maart dat Renault weer met een Alpine gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans en aan de Le Mans Series, is vandaag door het Signatech-Alpine team het prototype geïntroduceerd in het Atelier Renault in Parijs. Het prototype gaat gedurende het raceseizoen van 2013 nummer 36 dragen.

Het merk Alpine wordt na 35 jaar afwezigheid weer nieuw leven in geblazen door zijn deelname aan de lange afstandsraces zodat het in 2016 weer volop glimmend de marktintroductie kan doen van de eerste auto ontwikkeld door de ‘Société des Automobiles Alpine-Caterham’. Het team bestaat uit Nelson Panciatici (24) en Pierre Ragues (29) – die ook alle races van de ELMS gaan rijden  – zullen worden bijgestaan door Tristan Gommendy op het circuit van Sarthe.  De Alpine n°36 zal zijn eerste meters gaan rijden op 26 en 27 maart op het circuit Paul Ricard van Castellet tijdens de testritten voor ELMS.

Iets minder dan 35 jaar geleden reed de Alpine-Renault A442B, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1978, over de Champs-Elysées onder luid applaus van een publiek dat vol bewondering was voor de prestaties van Jean-Pierre Jaussaud en Didier Pironi. Nog steeds kan het Parijse publiek de A442B bewonderen, want deze auto is één van de favorieten bij de No Limit!-expositie in het Atelier Renault die nog bezocht kan worden tot 7 april.  Dit is dan ook de plaats bij uitstek voor de onthulling van de Alpine 36 die tijdens het volgende lange afstand raceseizoen wordt ingezet. In november vorig jaar is aangekondigd dat er nieuw leven geblazen zou worden in het merk Alpine.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding