In totaal stak de industrie van januari t/m maart 524,4 miljoen euro in promotie. Volgens het vakblad  Automobilwoche, zich baserend op cijfers van maktonderzoekbureau Nielsen, gaat Volkswagen (56,3 miljoen euro) aan kop. Een stevig bedrag, maar wel liefst 5,5 procent minder dan in Q1 vorig jaar. Bij de modellen is de Fiesta het model waarin de meeste reclame-euro’s gingen: omgerekend circa veertienhonderd euro per verkocht voertuig.

Opvallend is dat Daimler in tegenstelling tot VW juist méér geld heeft uitgetrokken voor reclame. Op dit aspect pluste de fabrikant 3,9 procent, om uit te komen op 42,3 miljoen. Daarmee staat Daimler op twee, gevolgd door Ford (41,6 miljoen euro, plus 104,5 procent). Alleen al voor de Fiesta ging vijftien miljoen over de toonbank; in het eerste kwartaal werden in Duitsland 10.427 exemplaren van het model op kenteken gezet.