Dat heeft president en CEO Takanobu Ito van Honda vandaag (donderdag) bevestigd. Honda was voor het laatst in 2008 actief in de koningsklasse van de autosport. De economische crisis deed het bedrijf toen afscheid nemen. De redenen om vanaf 2015 weer mee te strijden zijn onder meer de technologische uitdaging voor een nieuwe generatie Honda-technici en de veranderde F1-regels waarbij de 1.6 L turbomotor de plaats van de 2.4 L atmosferische V8 gaat innemen.

Successen boekte Honda meer nog als motorenleverancier dan als zelfstandig team. Zo won het met McLaren in 1988 15 van de 16 races, met name door toedoen van drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna. Kenmerkend voor dat seizoen was de toenmalige strijd tussen de teamgenoten Ayrton Senna en Alain Prost, zie onderstaand filmpje.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding