Interview met Elon Musk

Het tv-programma EenVandaag zocht Elon Musk op. Musk is niet alleen de oprichter van Tesla Motors, hij is ook (mede)uitvinder van het betaalsysteem PayPal, hij is ceo van het raketbedrijf SpaceX en voorzitter van het zonne-energie project SolarCity. De geboren Zuid-Afrikaan vertelt over zijn gedrevenheid en zijn passie voor elektrisch vervoer en ruimtevaart.

Assemblage Tesla in Tilburg 

De Tilburgse Tesla-fabriek gaat overigens voor nagenoeg heel Europa assembleren. Volgens Tesla worden alle Models S die vóór 15 augustus zijn besteld, nog dit jaar afgeleverd. Het zou gaan om circa elfhonderd exemplaren. In eerste instantie zou de Model S dit voorjaar al in Nederland worden geleverd, maar door noodzakelijke aanpassingen in verband met de Europese oplaadinfrastructuur heeft de levering vertraging opgelopen. Zakelijk rijders die hun Tesla Model S nog dit jaar geleverd krijgen, betalen geen fiscale bijtelling. Vanaf 1 januari 2014 valt de elektrische sedan in de bijtellingscategorie van zeven procent. De Tesla Model S met 60 kWh accupakket is leverbaar vanaf 72.600 euro. De Model S Performance (85 kWh) is er vanaf 83.150 euro. Bekijk onderstaand het filmpje van het interview.

 


sitestat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding