Mensen met een visuele beperking moeten het in het verkeer vooral hebben van hun gehoor. Met de elektrische Renault Kangoo ZE die Renault beschikbaar stelt, kunnen de instructeurs van KNGF Geleidehonden praktijkervaring opdoen met stille, elektrisch aangedreven auto’s en zich verdiepen in hoe mensen met blindengeleidehonden hier in het verkeer het beste mee omgaan. "De auto biedt ons de mogelijkheid om ons te verdiepen in het fenomeen stille auto, zodat we kunnen nadenken over hoe onze blinde en slechtziende cliënten zich moeten voorbereiden op de toekomst met steeds meer elektrische auto’s", zegt directeur Ellen Greve van KNGF Geleidehonden.

Renault is marktleider op het gebied van elektrische auto’s in Europa. Sinds de introductie van de eerste Renault ZE eind 2011 zijn in Europa circa dertigduizend elektrische Renaults verkocht. Renault biedt de Fluence, de Kangoo ZE, de Twizy en de Zoe. De verkoop van die laatste komt in Nederland (moeizaam) op gang.

KNGF Geleidehonden is de oudste geleidehondenschool van Nederland. De organisatie leidt al ruim 75 jaar blindengeleidehonden op en heeft als missie zoveel mogelijk mensen met een visuele of andere beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Inmiddels worden er ook autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden opgeleid.