Maxxis (Coronel) en Explora (Schoones) sponsor Dakar

Bandenfabrikant Maxxis is in 2014 opnieuw hoofdsponsor van het Maxxis Dakar Team, dat onder leiding staat van coureur Tim Coronel.

Le Dakar wordt in 2014 voor de zesde keer in Zuid-Amerika gehouden. Het event doet drie landen aan, Argentinië, Bolivia en Chili. Alle voertuigen van Coronel’s team rijden op banden van Maxxis. Het merk staat inmiddels op de negende plaats van grootste bandenproducenten ter wereld. Reedijk Banden Import B.V. is exclusief distributeur voor Maxxis in de Benelux en Frankrijk.

In 2013 finishte het complete Maxxis Dakar Team, dat toen bestond uit Coronel, Kees Koolen, Jurgen van den Goorbergh en Sebastian Husseini. Voor de komende editie gaan de voertuigen 19 november op de boot naar Argentinië. Op 4 januari 2014 is de officiële opening van le Dakar, de slotdatum is 18 januari.

Ook equipmentleverancier Explora is actief op het Dakar-front. Team Schoones krijgt ondersteuning door middel van TEXA-diagnoseapparatuur, om onderweg storingen aan de truckelektronica direct op te lossen. Van Explora-directeur Bart Kamps kreeg Aart Schoones van het gelijknamige rallyteam afgelopen weekeinde de TEXA Axone 3 diagnosetester. Team Schoones bestaat uit twee DAF CF Euro 5 trucks.

Maxxis (Coronel) en Explora (Schoones) sponsor Dakar - Automobielmanagement.nl

Maxxis (Coronel) en Explora (Schoones) sponsor Dakar

Bandenfabrikant Maxxis is in 2014 opnieuw hoofdsponsor van het Maxxis Dakar Team, dat onder leiding staat van coureur Tim Coronel.

Le Dakar wordt in 2014 voor de zesde keer in Zuid-Amerika gehouden. Het event doet drie landen aan, Argentinië, Bolivia en Chili. Alle voertuigen van Coronel’s team rijden op banden van Maxxis. Het merk staat inmiddels op de negende plaats van grootste bandenproducenten ter wereld. Reedijk Banden Import B.V. is exclusief distributeur voor Maxxis in de Benelux en Frankrijk.

In 2013 finishte het complete Maxxis Dakar Team, dat toen bestond uit Coronel, Kees Koolen, Jurgen van den Goorbergh en Sebastian Husseini. Voor de komende editie gaan de voertuigen 19 november op de boot naar Argentinië. Op 4 januari 2014 is de officiële opening van le Dakar, de slotdatum is 18 januari.

Ook equipmentleverancier Explora is actief op het Dakar-front. Team Schoones krijgt ondersteuning door middel van TEXA-diagnoseapparatuur, om onderweg storingen aan de truckelektronica direct op te lossen. Van Explora-directeur Bart Kamps kreeg Aart Schoones van het gelijknamige rallyteam afgelopen weekeinde de TEXA Axone 3 diagnosetester. Team Schoones bestaat uit twee DAF CF Euro 5 trucks.