Vogue Italia

Steven Meisel werd volgens De Telegraaf hiervoor benaderd door Pirelli. Niet eerder werd de fotograaf die sinds 1988 alle Vogue Italia covers op zijn naam heeft staan gevraagd. Hij is tevens verantwoordelijk voor de campagnes van Dolce & Gabbana, Prada en Calvin Klein en diverse controversiële shoots van Madonna.

Grote namen

In de afgelopen vijftig jaar mochten grote namen als Mario Testino, Nick Night en Patrick Demarchelier voor de kalender werken. Vorig jaar, voor het jubileumnummer, werden ongebruikte foto’s van Helmut Newton uit 1986 gebruikt voor de kalender.

In 2004 schoot Meisel de Nederlandse Rianne ten Haken voor de Italiaanse Vogue.

Bekijk in het Dossier autokalenders de eerdere edities van de Pirelli-kalender.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding