‘Brand New China’ is een idee van twee jonge Nederlanders die al enkele jaren wonen en werken in China. Brand New China is een rit van twintigduizend kilometer over de voormalige zijderoute door elf landen. De reis valt samen met de viering van de 35e verjaardag van Shanghai en Rotterdam als zustersteden. De rit is inmiddels begonnen met een afscheidsceremonie bij de BYD-dealer in Shanghai.
Aangezien de route ook door onherbergzaam gebied zal voeren, was het inzetten van een hybride of elektrische auto – modellen die BYD binnenkort in Europa wil lanceren- geen optie. Dus heeft BYD het duo voorzien van een F5 Suri met een benzinemotor.  Behalve een auto van BYD heeft het Nederlandse duo Maren Striker en Rogier Bikker ook steun van andere Chinese fabrikanten gekregen. Huawei voorziet de Nederlanders van smartphones en Lenovo levert laptops. Ook de tenten, zonnebrillen en zelfs het ondergoed zijn van Chinese fabrikanten.  De reis eindigt in oktober bij het Europese hoofdkwartier van BYD Auto Europe in Rotterdam.

Isbrand Ho, directeur van BYD Auto Europa: "Dit is een kans voor ons om te laten zien wat BYD in huis heeft. De F5 is van een nieuwe generatie auto’s en staat symbool voor de transitie die wij doormaken. Wij zien de lancering van personenauto’s binnen twee jaar als een belangrijke aanvulling op ons portfolio van bedrijfsvoertuigen als bussen, taxi’s en heftrucks." Deze lange reis moet de betrouwbaarheid van de F5 Suri aantonen en zal BYD helpen zijn merk op een goede manier onder de aandacht te brengen van Europese kopers, verwacht Ho.

Fotobijschrift: Twee Nederlanders rijden met een BYD F5 over de oude zijderoute van Shanghai naar Nederland; een drie maanden durende tocht van twintigduizend kilometer door elf landen.