Sixt heeft een reclamecampagne gestart met Roberto Blanco, de Duitse schlagerzanger uit vervolgen tijden. Blanco wordt daarin ‘van een totaal andere kant’ getoond, namelijk als rapper met een sexy begeleiding. De video (onderstaand) is ondermeer te zien op het Youtube-kanaal van Sixt. De boodschap is dat het leven ook zonder veel geld zijn aangename kanten heeft – want je kan je droomauto goedkoop huren.

Sixt heeft in de afgelopen jaren steeds weer originele reclames gemaakt, onder meer met Angela Merkel, Heino en Christian Wulff. Het idee om de voormalige schlagerzangers, die met financiële problemen in het nieuws gekomen zijn, te gebruiken voor reclames is niet nieuw. Ook de zanger Matthias Reim is al eens ingezet met het lied ‘Verdammt, ich hab nix’ als parodie op zijn lied ‘Verdammt, ich lieb dich’.  Ook Reim kon zich een cabrio veroorloven, door die te huren.

De campagne werd gemaakt door reclamebureau Jung von Matt/Alster en wordt via alle grote social media-kanalen verspreid. De video wordt aangejaagd via teasers op facebook en twitter (#robertoistblanco).  Sixt heeft aangekondigd dat er ook advertenties worden geplaatst in ‘toonaangevende Duitse dagbladen’. (sixt.de/blanco)