De vernieuwde Volkswagen Touareg gaat op recordjacht: een drie man sterk team onder leiding van beroepsavonturier Rainer Zietlow start op 21 september op de Nordkapp  in Noorwegen en zet dan koers naar de zuidelijkste punt van Zuid-Afrika: Cape Agulhas. Volgens de planning duurt de zeventien duizend kilometer lange rit tien dagen, dat zou neerkomen op een gemiddelde van zeventien honderd kilometer per dag. De recordrit van de meest noordelijk punt van Europa naar Cape Agulhas voert door Europa en Oost-Afrikaanse landen als Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia Tanzania, Zambia en Zimbabwe. Ruim 97 procent van het parcours is verhard. Op de ‘road of hell’ in het noorden van Kenia krijgt het Touareg-team echter te maken met zware omstandigheden zoals een ondergrond van vulkanisch gesteente en diepe gaten.
De grote suv van Volkswagen volbracht in de handen van Team Zietlow al eerder de Panamericana (van Vuurland naar Alaska) in de recordtijd van elf dagen en zeventien uur. De tweede recordrit voerde van Melbourne naar Sint-Petersburg. Deze missie werd volbracht in zeventien dagen en elf uur.
De nieuwe recordrit dient ook een goed doel: voor elk gereden kilometer doneert het team twintig eurocent aan SOS Kinderdorpen in Zambia en Soedan – dus dat wordt maximaal 3.400 euro. Voorts ondersteunt het team ‘Food & Trees for Africa’, de organisatie die zich inzet voor duurzame en milieuvriendelijke landbouw. In het kader van de recordpoging plant de organisatie zeshonderd bomen in een township nabij Johannesburg. Daarmee wordt de complete Touareg Cape to Cape-expeditie CO2-neutraal, aldus Volkswagen.
De Touareg-recordrit is te volgen via internet. Hier worden dagelijks nieuwe teksten, foto’s en video’s geplaatst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding