Fetisjisme

De Pirelli kalender heeft dit jaar als thema fetisjisme en is gefotografeerd door Steven Meisel. Het is de eerste keer dat deze fotograaf de plaatjes voor de kalender schoot. Meisel voegt zich daarmee bij een indrukwekkende lijst van ex-Pirelli-fotografen, waaronder Richard Avedon, Karl Lagerfeld en Mario Sorrenti. Voormalig editor-in-chief van de Franse Vogue Carine Roitfeld was verantwoordelijk voor de styling van de kalender.

Twaalf modellen

Zoals elk jaar zijn er twaalf modellen naakt gefotografeerd, waaronder Adriana Lima, Isabeli Fontana, Carolyn Murphy, Anna Ewers, Joan Smalls, Gigi Hadid (half Nederlands), Raquel Zimmermann, Natalia Vodianova, Candice Huffine en Sasha Luss. Bekijk de fotogalerij rechts van dit artikel voor een eerste indruk. Een klik op de foto geeft een groot formaat. Onderstaand ook nog een filmpje.

Meer over Pirelli-kalenders in het Dossier Kalenders Autobranche.