Aston Martin heeft samen met EON Productions de nieuwe auto onthuld in the Pinewood Studios. De DB10 is speciaal voor de film ontwikkeld door de Aston Martin designers onder leiding van Marke Reichman, de Chief Creative Officer van het merk in samenwerking met Sam Mendes, de Bond-film director. De DB10 wordt in de ontwikkelingsafdeling in Engeland gebouwd. Er worden slechts tien exemplaren gebouwd. Het nieuwe model heeft uiteraard details die we in toekomstige modellen van het merk zullen terug zien.

Aston Martin’s CEO Andy Palmer zei bij de onthulling dat hij verheugd is in het jaar dat zijn merk ‘een samenwerking heeft met 007, het dubbel feest is met de onthulling van de nieuwe, speciaal voor James Bond ontwikkelde sportwagen: "Ik ben ongelofelijk trots op iedereen van het team in Gaydon (Aston Martin’s hoofdkwartier), die dit bijzondere project tot werkelijkheid heeft gebracht."

Spectre staat voor Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion, een terroristenorganisatie waartegen Bond het moet opnemen.

De premiére van Spectre staat op de kalender voor 6 november 2015. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding