Daarnaast zet Volvo ook het mes in de sponsoring waarbij vooral golf en motorracen worden geschrapt.

Volgens Volvo zijn er tegenwoordig veel betere manieren om auto’s onder de aandacht van potentiële klanten te brengen dan wat hoofd marketing Alain Visser noemt het ‘spray and pray’ model. ‘’We zijn een relatief kleine speler op het wereldtoneel. We winnen geen klanten door hetzelfde te doen wat alle anderen doen. Volgens ons zijn er betere manieren om onze producten en ons merk onder de aandacht te brengen dan op autoshows te gaan staan,” aldus Visser in de Financial Times. Volgens het financiële dagblad staat Volvo niet alleen met deze beslissing. ‘’Het is zo langzamerhand voor iedereen wel duidelijk dat je vandaag de dag geen auto’s verkoopt op die evenementen,” aldus analyst Max Warburton van Bernstein Research.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding