Op de lijst met merken die acte de présence geven staan volgens de organisatie: Audi, Bentley, BMW, Citroën, Dacia, Ford, Honda, Hyundai, KIA, Lamborghini, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Enkele auto-importeurs zouden op het punt staan hun officiële deelname te bevestigen, aldus een RAI-woordvoerder. Afwezig zijn vooralsnog Alfa, Fiat, Lacia en Jeep, allen deel van de Fiat Group. Een belangrijke exoot die nog ontbreekt is Ferrari.

Behalve voor auto’s is er ook veel aandacht voor interactie. Zo is er een Innovation LAB, kan men proefrijden met innovatieve auto’s, is er een slipbaan en een racehal met supercars en simulatoren. In de hal met onderdelen en accessoires staan twee bijzondere activiteiten: de ‘Motorblok Battle’ en ‘Discovery Garage’. De ‘Motorblok Battle’ is een wedstrijd waarin teams van twee man een motorblok in een zo kort mogelijke tijd uit en in elkaar moeten zetten. In de ‘Discovery Garage’ wordt samen met bezoekers een complete auto gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding