McLaren in vol ornaat naar Pebble Beach

Vier jaar na het wereldwijde debuut keert McLaren Special Operations (MSO) terug naar het Pebble Beach Concours d’Elegance. Daar presenteert de maatwerkafdeling van de Britse sportwagenbouwer McLaren later deze maand een selectie van bijzondere modellen.

De zojuist geïntroduceerde 570S Coupé staat in de spotlights, het eerste model in de McLaren Sports Series. Er zijn door MSO twee exemplaren ontworpen, beide voorzien van maatwerkopties. De eerste 570S ‘by MSO’ is uitgevoerd in de speciale lakkleur Mauvine Blue en heeft een handgemaakt lederen interieur in Carbon Black, afgewerkt met subtiele details waarin de exterieurkleur terugkomt. De tweede 570S Coupé, gespoten in Ventura Orange en uitgerust met een aantal van de lange lijst opties die MSO aanbiedt, staat opgesteld op de populaire Concept Lawn van het evenement.

Het hart van het modellenprogramma van McLaren, de Super Series, wordt vertegenwoordigd door de 675LT is het lichtste en speciaal voor het circuit ontworpen, maar street legale model in de Super Series. Er worden slechts vijfhonderd exemplaren gebouwd, uitsluitend als coupé en deze zijn inmiddels allemaal verkocht. Van dit model komen er zeker vier naar Nederland. Naast deze circuitracer uit de Super Series staat de zo mogelijk nog exclusievere 650S Le Mans. MSO bouwt slechts 50 exemplaren van dit model waarmee de twintigste verjaardag van de legendarische zege van McLaren in de Franse 24-uursrace wordt gevierd. Ook deze zijn inmiddels allemaal verkocht. De collectie McLarens in het concoursweekend wordt gecompleteerd door een McLaren F1 GTR uit 1996.

Naast de tentoongestelde modellen laat McLaren ook van zich horen bij de veiling van RM Auctions die tijdens het Concours d’Elegance gehouden wordt. Twee van de meest exclusieve McLaren modellen die er ooit gebouwd zijn, gaan tijdens deze verkoop onder de hamer: een McLaren P1 en de voorlaatst gebouwde McLaren F1. De Volcano Red McLaren P1 is één van de slechts 375 gebouwde exemplaren en vertegenwoordigt de Ultimate Series in Pebble Beach, het hoogst haalbare van de drie modellijnen van McLaren. De McLaren F1 uit 1998 met chassisnummer 073 is een veel gezochte uitvoering vanwege een aantal Le Mans-upgrades.

McLaren in vol ornaat naar Pebble Beach - Automobielmanagement.nl

McLaren in vol ornaat naar Pebble Beach

Vier jaar na het wereldwijde debuut keert McLaren Special Operations (MSO) terug naar het Pebble Beach Concours d’Elegance. Daar presenteert de maatwerkafdeling van de Britse sportwagenbouwer McLaren later deze maand een selectie van bijzondere modellen.

De zojuist geïntroduceerde 570S Coupé staat in de spotlights, het eerste model in de McLaren Sports Series. Er zijn door MSO twee exemplaren ontworpen, beide voorzien van maatwerkopties. De eerste 570S ‘by MSO’ is uitgevoerd in de speciale lakkleur Mauvine Blue en heeft een handgemaakt lederen interieur in Carbon Black, afgewerkt met subtiele details waarin de exterieurkleur terugkomt. De tweede 570S Coupé, gespoten in Ventura Orange en uitgerust met een aantal van de lange lijst opties die MSO aanbiedt, staat opgesteld op de populaire Concept Lawn van het evenement.

Het hart van het modellenprogramma van McLaren, de Super Series, wordt vertegenwoordigd door de 675LT is het lichtste en speciaal voor het circuit ontworpen, maar street legale model in de Super Series. Er worden slechts vijfhonderd exemplaren gebouwd, uitsluitend als coupé en deze zijn inmiddels allemaal verkocht. Van dit model komen er zeker vier naar Nederland. Naast deze circuitracer uit de Super Series staat de zo mogelijk nog exclusievere 650S Le Mans. MSO bouwt slechts 50 exemplaren van dit model waarmee de twintigste verjaardag van de legendarische zege van McLaren in de Franse 24-uursrace wordt gevierd. Ook deze zijn inmiddels allemaal verkocht. De collectie McLarens in het concoursweekend wordt gecompleteerd door een McLaren F1 GTR uit 1996.

Naast de tentoongestelde modellen laat McLaren ook van zich horen bij de veiling van RM Auctions die tijdens het Concours d’Elegance gehouden wordt. Twee van de meest exclusieve McLaren modellen die er ooit gebouwd zijn, gaan tijdens deze verkoop onder de hamer: een McLaren P1 en de voorlaatst gebouwde McLaren F1. De Volcano Red McLaren P1 is één van de slechts 375 gebouwde exemplaren en vertegenwoordigt de Ultimate Series in Pebble Beach, het hoogst haalbare van de drie modellijnen van McLaren. De McLaren F1 uit 1998 met chassisnummer 073 is een veel gezochte uitvoering vanwege een aantal Le Mans-upgrades.