VW zegt sponsorcontracten voetbal op

Volkswagen gaat twee sponsorcontracten in de Duitse voetbalwereld niet verlengen. Het autoconcern wil kosten besparen nu de rekening voor het dieselschandaal steeds verder dreigt op te lopen.

Volkswagen is al enkele jaren één van de hoofdsponsors van Bundesliga-club Schalke 04 maar maakt daar per 30 juni een eind aan. Bij 1860 München, dat in een lagere divisie speelt, is VW zelfs shirtsponsor maar ook die overeenkomst wordt verbroken. "Volkswagen zal die aan het eind van het seizoen aflopende contracten niet verlengen. Voetbal blijft echter wel een belangrijk communicatie- en reclameplatform voor Volkswagen," heeft een woordvoerder van het autoconcern verklaard. In dat kader blijft het bedrijf wel sponsor van DFB-Pokal, de Duitse bekercompetitie. Wat er gebeurt met andere sponsorafspraken, zoals met Werder Bremen of VfL Wolfsburg, is nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW zegt sponsorcontracten voetbal op - Automobielmanagement.nl

VW zegt sponsorcontracten voetbal op

Volkswagen gaat twee sponsorcontracten in de Duitse voetbalwereld niet verlengen. Het autoconcern wil kosten besparen nu de rekening voor het dieselschandaal steeds verder dreigt op te lopen.

Volkswagen is al enkele jaren één van de hoofdsponsors van Bundesliga-club Schalke 04 maar maakt daar per 30 juni een eind aan. Bij 1860 München, dat in een lagere divisie speelt, is VW zelfs shirtsponsor maar ook die overeenkomst wordt verbroken. "Volkswagen zal die aan het eind van het seizoen aflopende contracten niet verlengen. Voetbal blijft echter wel een belangrijk communicatie- en reclameplatform voor Volkswagen," heeft een woordvoerder van het autoconcern verklaard. In dat kader blijft het bedrijf wel sponsor van DFB-Pokal, de Duitse bekercompetitie. Wat er gebeurt met andere sponsorafspraken, zoals met Werder Bremen of VfL Wolfsburg, is nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding