Te weinig foto’s, een ontbrekende verkoopprijs of garantielabel: incomplete advertenties worden minder vaak bekeken en kunnen leiden tot discussie met klanten. Ook kost het controleren en achteraf corrigeren van de voorraad kostbare tijd.
Wheelerdelta lost dit volgens ontwikkelaar Autodata op met adviesvelden: een digitale checklist bij het aanmaken van advertenties. Centraal kan worden vastgelegd welke informatie minimaal moet worden ingevoerd. Zo ontstaat een advertentiesjabloon die de gebruiker stap voor stap helpt bij de invoer.

 Gebruikers krijgen een alert bij afwijkingen en kunnen direct aanpassingen doen. De applicatie kan, indien gewenst, ook advertenties tegenhouden voor publicatie totdat aan de kwaliteitseisen is voldaan. Een rapportage toont direct welke bestaande advertenties niet aan de gestelde eisen voldoen. Op deze manier ontstaat een consistente uitstraling en wordt de kwaliteit automatisch bewaakt, aldus Autodata.