Peugeot 3008 DKR legt verbinding met showroom

Peugeot gaat op jacht naar de 13e overwinning in de Dakar Rally met een nieuwe rallywagen: de Peugeot 3008 DKR. De onlangs gelanceerde Peugeot 3008 SUV is als uitgangspunt genomen om zo ook de ‘normale’ automobilist te inspireren.

In 2015 keerde het Franse merk na een afwezigheid van 25 jaar terug in de Dakar Rally. De comeback in de zwaarste rally ter wereld resulteerde afgelopen januari in de eerste overwinning na de terugkeer met de 2008 DKR.

"Ons nieuwe Dakar wapen is een extreme versie van Peugeot’s nieuwste SUV", vertelt designer Sébastien Criquet, die zowel de wegversie als de rallywagen tekende. "De verfijnde designtaal van de wegversie is vertaald naar de rallysport. En dat is een fantastische uitdaging, want als je een auto ontwerpt heb je ook altijd de competitieversie in je achterhoofd."

In technisch opzicht betekent de Peugeot 3008 DKR een volgende stap in termen van betrouwbaarheid, kracht en snelheid. De Dakar bolide wordt onthuld tijdens de aanstaande Paris Motor Show, terwijl Carlos Sainz de Peuigeot 3008 DKR zal laten debuteren tijdens de Rallye du Maroc in de eerste week van oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot 3008 DKR legt verbinding met showroom - Automobielmanagement.nl

Peugeot 3008 DKR legt verbinding met showroom

Peugeot gaat op jacht naar de 13e overwinning in de Dakar Rally met een nieuwe rallywagen: de Peugeot 3008 DKR. De onlangs gelanceerde Peugeot 3008 SUV is als uitgangspunt genomen om zo ook de ‘normale’ automobilist te inspireren.

In 2015 keerde het Franse merk na een afwezigheid van 25 jaar terug in de Dakar Rally. De comeback in de zwaarste rally ter wereld resulteerde afgelopen januari in de eerste overwinning na de terugkeer met de 2008 DKR.

"Ons nieuwe Dakar wapen is een extreme versie van Peugeot’s nieuwste SUV", vertelt designer Sébastien Criquet, die zowel de wegversie als de rallywagen tekende. "De verfijnde designtaal van de wegversie is vertaald naar de rallysport. En dat is een fantastische uitdaging, want als je een auto ontwerpt heb je ook altijd de competitieversie in je achterhoofd."

In technisch opzicht betekent de Peugeot 3008 DKR een volgende stap in termen van betrouwbaarheid, kracht en snelheid. De Dakar bolide wordt onthuld tijdens de aanstaande Paris Motor Show, terwijl Carlos Sainz de Peuigeot 3008 DKR zal laten debuteren tijdens de Rallye du Maroc in de eerste week van oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding