In 2015 keerde het Franse merk na een afwezigheid van 25 jaar terug in de Dakar Rally. De comeback in de zwaarste rally ter wereld resulteerde afgelopen januari in de eerste overwinning na de terugkeer met de 2008 DKR.

"Ons nieuwe Dakar wapen is een extreme versie van Peugeot’s nieuwste SUV", vertelt designer Sébastien Criquet, die zowel de wegversie als de rallywagen tekende. "De verfijnde designtaal van de wegversie is vertaald naar de rallysport. En dat is een fantastische uitdaging, want als je een auto ontwerpt heb je ook altijd de competitieversie in je achterhoofd."

In technisch opzicht betekent de Peugeot 3008 DKR een volgende stap in termen van betrouwbaarheid, kracht en snelheid. De Dakar bolide wordt onthuld tijdens de aanstaande Paris Motor Show, terwijl Carlos Sainz de Peuigeot 3008 DKR zal laten debuteren tijdens de Rallye du Maroc in de eerste week van oktober.