Dubbelslag voor Jaguar: F-Pace wint 2017 World Car én World Car Design of the Year

De Jaguar F-Pace is uitgeroepen tot 2017 World Car of the Year. De prijsuitreiking vond gisteren plaats tijdens een persconferentie op de New York International Auto Show. De Britse SUV veroverde bovendien de eerste plaats in de strijd om de titel World Car Design vóór de Mercedes-Benz S-Class Cabriolet en de Toyota C-HR.

Dubbelslag voor Jaguar: F-Pace wint 2017 World Car én World Car Design of the Year

Dr. Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, zei tijdens de prijsuitreiking: "De F-Pace is ontworpen en gebouwd als een performance SUV met een uitzonderlijke dynamiek, dagelijkse bruikbaarheid en gedurfd design. Het winnen van deze twee awards onderschrijft het talent en het indrukwekkende werk van onze teams om ’s werelds meest praktische sportwagen en snelst verkochte Jaguarmodel te ontwikkelen."

De award voor de World Luxury Car ging, zoals velen hadden verwacht, naar de Mercedes-Benz E-klasse. De twee andere finalisten waren de BMW 5 Serie en de Volvo S90/V90.

In de strijd om de World Performance Car liet de Porsche Boxster/Cayman zijn laatste concurrenten, de McLaren 570s en Audi R8 Spyder, achter zich.

De titel 2017 World Green Car ging naar de Toyota Prius Prime (plug-in hybride), die de Chevrolet Bolt en de Tesla Model X achter zich liet. Dit is de tweede keer dat een Toyota de titel mag voeren. Vorig jaar ging de Mirai met de eer strijken.

De BMW i3 (94 ah) is de World Urban Car, de zesde categorie die dit jaar voor het eerst werd beoordeeld. De medefinalisten van de i3 – in 2015 World Green Car waren de Citroën C3 en de Suzuki Ignis.

De beoordelingen van de 75-koppige jury uit 23 landen, waaronder Henny Hemmes uit Nederland, van de World Car Awards (WCA) blijven tot het allerlaatste moment voor zowel de juryleden als de finalisten geheim. KPMG accountants, dat de stemmen van de juryleden rechtstreeks ontvangt en verwerkt, stuurt de uitslag aan de vooravond van de prijsuitreiking naar het bestuur van de World Car Awards.

Allereerst wordt in januari een keuze gemaakt uit de lijst met genomineerde nieuwe modellen uit de hele wereld. Vervolgens worden de 10 overgebleven auto’s per klasse beoordeeld. De daaruit voortgekomen 3 finalisten worden op de Autosalon van Genève bekend gemaakt.

De partners van de WCA zijn Bridgestone, Brembo, Autoneum en Prime Research. De New York International Auto Show treedt jaarlijks op als gastheer voor de prijsuitreikingceremonie en het ontbijt.
De prijzen zijn dit jaar voor de elfde maal uitgereikt. (HHemmes)

WCOTY 

Dubbelslag voor Jaguar: F-Pace wint 2017 World Car én World Car Design of the Year - Automobielmanagement.nl

Dubbelslag voor Jaguar: F-Pace wint 2017 World Car én World Car Design of the Year

De Jaguar F-Pace is uitgeroepen tot 2017 World Car of the Year. De prijsuitreiking vond gisteren plaats tijdens een persconferentie op de New York International Auto Show. De Britse SUV veroverde bovendien de eerste plaats in de strijd om de titel World Car Design vóór de Mercedes-Benz S-Class Cabriolet en de Toyota C-HR.

Dubbelslag voor Jaguar: F-Pace wint 2017 World Car én World Car Design of the Year

Dr. Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, zei tijdens de prijsuitreiking: "De F-Pace is ontworpen en gebouwd als een performance SUV met een uitzonderlijke dynamiek, dagelijkse bruikbaarheid en gedurfd design. Het winnen van deze twee awards onderschrijft het talent en het indrukwekkende werk van onze teams om ’s werelds meest praktische sportwagen en snelst verkochte Jaguarmodel te ontwikkelen."

De award voor de World Luxury Car ging, zoals velen hadden verwacht, naar de Mercedes-Benz E-klasse. De twee andere finalisten waren de BMW 5 Serie en de Volvo S90/V90.

In de strijd om de World Performance Car liet de Porsche Boxster/Cayman zijn laatste concurrenten, de McLaren 570s en Audi R8 Spyder, achter zich.

De titel 2017 World Green Car ging naar de Toyota Prius Prime (plug-in hybride), die de Chevrolet Bolt en de Tesla Model X achter zich liet. Dit is de tweede keer dat een Toyota de titel mag voeren. Vorig jaar ging de Mirai met de eer strijken.

De BMW i3 (94 ah) is de World Urban Car, de zesde categorie die dit jaar voor het eerst werd beoordeeld. De medefinalisten van de i3 – in 2015 World Green Car waren de Citroën C3 en de Suzuki Ignis.

De beoordelingen van de 75-koppige jury uit 23 landen, waaronder Henny Hemmes uit Nederland, van de World Car Awards (WCA) blijven tot het allerlaatste moment voor zowel de juryleden als de finalisten geheim. KPMG accountants, dat de stemmen van de juryleden rechtstreeks ontvangt en verwerkt, stuurt de uitslag aan de vooravond van de prijsuitreiking naar het bestuur van de World Car Awards.

Allereerst wordt in januari een keuze gemaakt uit de lijst met genomineerde nieuwe modellen uit de hele wereld. Vervolgens worden de 10 overgebleven auto’s per klasse beoordeeld. De daaruit voortgekomen 3 finalisten worden op de Autosalon van Genève bekend gemaakt.

De partners van de WCA zijn Bridgestone, Brembo, Autoneum en Prime Research. De New York International Auto Show treedt jaarlijks op als gastheer voor de prijsuitreikingceremonie en het ontbijt.
De prijzen zijn dit jaar voor de elfde maal uitgereikt. (HHemmes)

WCOTY