Franse president Macron kiest voor DS

De nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft voor zijn eerste autorit over de Champs-Elysées gekozen voor een splinternieuwe DS 7 Crossback. Dat model van het kleinste merk uit de PSA-stal is pas twee maanden geleden voor het eerst aan de buitenwereld getoond en zal niet voor begin 2018 in de verkoop gaan.

De Franse autowereld kijkt altijd met spanning uit welke auto de nieuwe president zal kiezen voor zijn eerste rit. De keus is al eerder op DS gevallen; zo reed Macrons voorganger François Hollande vijf jaar geleden in een DS 5. De nieuwe inkt-blauwe ‘presidentiële’ DS 7 was zoals gebruikelijk uitgerust met een groot open dak waardoor Macron het toegestroomde Parijse publiek kon toewuiven. "Met dit historische moment volgt DS, dat als ambitie heeft om zowel de Franse know-how als de innovatie in de auto-industrie te belichamen, de traditie dat het de officiële autofabrikant van het Franse presidentschap mag zijn," zegt een trots DS in een persverklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse president Macron kiest voor DS - Automobielmanagement.nl

Franse president Macron kiest voor DS

De nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft voor zijn eerste autorit over de Champs-Elysées gekozen voor een splinternieuwe DS 7 Crossback. Dat model van het kleinste merk uit de PSA-stal is pas twee maanden geleden voor het eerst aan de buitenwereld getoond en zal niet voor begin 2018 in de verkoop gaan.

De Franse autowereld kijkt altijd met spanning uit welke auto de nieuwe president zal kiezen voor zijn eerste rit. De keus is al eerder op DS gevallen; zo reed Macrons voorganger François Hollande vijf jaar geleden in een DS 5. De nieuwe inkt-blauwe ‘presidentiële’ DS 7 was zoals gebruikelijk uitgerust met een groot open dak waardoor Macron het toegestroomde Parijse publiek kon toewuiven. "Met dit historische moment volgt DS, dat als ambitie heeft om zowel de Franse know-how als de innovatie in de auto-industrie te belichamen, de traditie dat het de officiële autofabrikant van het Franse presidentschap mag zijn," zegt een trots DS in een persverklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding