De Britse fabrikant van luxe auto’s heeft nooit problemen gehad met Puma omdat dat merk alleen maar werd gebruikt voor sportschoenen en andere sportspullen. Maar Puma wil haar roofdier nu ook gaan zetten op golfkarretjes, boten, skiliften en dergelijke. Volgens Jaguar zijn dat net als haar auto’s allemaal vervoersmiddelen waardoor de veel op elkaar lijkende merkjes nu wel verwarring bij de consument kunnen gaan opleveren. Die consument kan dan maar al te makkelijk denken dat de producten van de autofabrikant afkomstig zijn wat uiteindelijk de waarde van haar merk kan aantasten.

Grote gelijkenis 

Jaguar wijst er daarbij ook nog op dat de gelijkenis tussen de jaguar en de poema groot is (beide zijn katachtigen die alleen op het Amerikaanse continent leven).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding