J.D. Power: Porsche weer bovenaan in de VS

Porsche is voor de 13e achtereenvolgende keer in de Verenigde Staten uit de bus gekomen als meest gewaardeerde automerk. Nieuwkomer Genesis, het luxemerk van Hyundai, kwam uit het niets op de tweede plaats gevolgd door de drie Duitse luxe-merken BMW, Audi en Mercedes-Benz.

De ranglijst wordt jaarlijks vastgesteld door J.D.Power dat kijkt naar de ‘emotionele banden en het niveau van enthousiasme rond 77 factoren, van de power tot het gevoel als je in de stoelen neerzakt’. Tot de sterkste stijgers behoren dit jaar Chrysler, Mini, Nissan, Honda en Jeep hoewel geen van die merken tot de Top Tien wist door te dringen. Jaguar moest flink aan waardering inleveren maar blijft nog net wel binnen die tien beste merken.

Slechter scorend 

Onder de slechter scorende merken bevinden zich Mitsubishi – dat ook 20 punten moest inleveren – ,Fiat en Toyota. Wat modellen betreft scoort de Volkswagen als groep het beste met onder meer de Audi A3, A4 en A7 en de Porsche 911, Cayenne en Macan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

J.D. Power: Porsche weer bovenaan in de VS - Automobielmanagement.nl

J.D. Power: Porsche weer bovenaan in de VS

Porsche is voor de 13e achtereenvolgende keer in de Verenigde Staten uit de bus gekomen als meest gewaardeerde automerk. Nieuwkomer Genesis, het luxemerk van Hyundai, kwam uit het niets op de tweede plaats gevolgd door de drie Duitse luxe-merken BMW, Audi en Mercedes-Benz.

De ranglijst wordt jaarlijks vastgesteld door J.D.Power dat kijkt naar de ‘emotionele banden en het niveau van enthousiasme rond 77 factoren, van de power tot het gevoel als je in de stoelen neerzakt’. Tot de sterkste stijgers behoren dit jaar Chrysler, Mini, Nissan, Honda en Jeep hoewel geen van die merken tot de Top Tien wist door te dringen. Jaguar moest flink aan waardering inleveren maar blijft nog net wel binnen die tien beste merken.

Slechter scorend 

Onder de slechter scorende merken bevinden zich Mitsubishi – dat ook 20 punten moest inleveren – ,Fiat en Toyota. Wat modellen betreft scoort de Volkswagen als groep het beste met onder meer de Audi A3, A4 en A7 en de Porsche 911, Cayenne en Macan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding