De Japanse autobouwer bevestigt met die mededeling geruchten die al meer dan een jaar de ronde doen. "We hebben het besluit genomen om een nieuw sportmerk te lanceren," vertelde CEO Shigeki Tomoyama van GR in Tokyo. GR is te vergelijken met AMG bij Mercedes, Volkswagens R of de M bij BMW. Het merk wordt direct in de markt gezet met negen modellen zoals de GR 86 op basis van Toyota’s model met datzelfde nummer en een GR Sport Vovy minibestelauto. Die komen eerst op de markt in Japan maar worden te zijner tijd ook gelanceerd in Europa en elders in de wereld.

Druk man 

Tomoyama zelf kan zich overigens niet volledig concentreren op het nieuwe avontuur want hij is ook de baas van Toyota Marine, van de connected-car activiteiten en last but not least Information Security Officer bij Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding