De foto’s die een fascinerende interpretatie zijn van het sprookje geschreven door Lewis Carroll zijn geschoten in Londen. In totaal werden er maar liefst 28 gemaakt waarbij elke afzonderlijk een kunstwerkje op zich is. Er werden 18 modellen geselecteerd waarbij ditmaal werd gekozen voor muzikanten, toneelspelers, fotomodellen en activisten. Bekende namen als Naomi Campbell, Sean „Diddy" Combs – die zich inmiddels Love a.k.a. Brother Love noemt, Whoopi Goldberg, Lil Yachty, Djimon Hounsou, Duckie Tot, Slick Woods, Thando Hopa, Adwoa Aboah, Alpha Dia, King Owusu, Jaha Dukureh, Sasha Lane en RuPaul deden mee aan de productie. Bijzonder aan de kalender is dat er uitsluitend donkergekleurde modellen op staan.

Fotograaf Tim Walker is geboren in 1970. Hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot één van de bekendste en originele fotografen op het gebied van mode. Walker heeft een opleiding gevolgd aan de Exeter College of Art. In 1994 behaalde hij zijn diploma en nadien heeft hij in Londen en New York gewerkt.

Rechts van dit artikel vindt u een fotogalerij met daarin een fotoselectie van de Pirelli kalender 2018. Een klik op de foto geeft een groter formaat. [fotocredit: Tim Walker/Pirelli]

Bekijk het Dossier kalenders autobranche.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding