Essen Motor Show is het jaarlijkse feest voor liefhebbers van snelle, exclusieve en bijzondere auto’s. Op de beurs zijn nieuwe auto’s te vinden, maar ook vele young- en oldtimers.

In 1968 vond de eerste editie plaats van de Essen Motor Show met ongeveer 7.000 vierkante meter aan standruimte waar 57.000 bezoekers op af kwamen. Vandaag de dag komen er ruim 300.000 belangstellenden op de beurs af, en is er meer dan 100.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. Onder de exposanten bevinden zich officiële autofabrikanten als Ford, Skoda, Peugeot, Renault, Porsche, Lexus en Nissan. Ook bekende fabrikanten als Eibach, Continental, Shelby en VW Motorsport zijn present.
 

Waar vorig jaar aandacht werd geschonken aan de 70ste verjaardag van Ferrari, is nu Mercedes-AMG aan de beurt. De sportieve tak van Mercedes viert net als de autobeurs zijn 50ste levensjaar. De AMG-collectie bevat vele hoogtepunten, waaronder de legendarische rode 300 SEL 6.8 uit 1971. Modern materiaal als de Mercedes-AMG GT3 is ook aanwezig. Motorsport liefhebbers worden op hun wenken bediend met standhouders van raceseries als de ADAC GT Masters, DTM en VLN. De Classic en Prestige Salon is ook een onderdeel van de Essen Motor Show, en toont dit jaar talrijke supersportwagens uit de afgelopen 50 jaar. Dit onderdeel van de show is te vinden in hal 1.

In totaal zullen ongeveer 500 standhouders op de beurs staan en worden er meer dan 1000 auto’s tentoongesteld. In de fotogalerij rechts van dit artikel vindt u een voorproefje. Een klik op de foto geeft een grotere weergave.

Voor meer info klik HIER.

Essen